Bouwkundig advies

Bouwkundig Advies

Heeft u schade aan uw woning door aardbevingen in het bevingsgebied of wilt u bouwkundige ondersteuning bij uw project? Een deskundig bouwadvies is essentieel om uw gebouw in de juiste staat en volgens de huidige normen te herstellen en/of te versterken. Wij begeleiden u door het proces en zorgen voor een helder adviesrapport dat aansluit bij uw situatie. Op deze pagina leest u meer over bouwkundig advies, contra-expertise en hoe de kosten voor bouwkundig advies vergoed wordt.

Begeleiding van A tot Z
Melding van uw schade bij het IMG
Zienswijze opstellen
Volledig vergoed door het IMG

Contra-expertise

Als bouwkundig adviseur kunnen wij een contra-expertise voor u opstellen. Daarbij inspecteren wij uw gebouw opnieuw en noteren onze bevindingen. Deze bevindingen vergelijken wij met het adviesrapport dat u heeft ontvangen. In ons contra-expertise rapport brengen wij ons advies uit ten aanzien van de versterking en/of herstelwerkzaamheden.

Kosten voor bouwkundig advies worden vergoed

De kosten voor de begeleiding en het bouwkundig advies tot 20 arbeidsuren worden volledig vergoed door het IMG. Wij kunnen u eveneens helpen bij de aanvraag van deze vergoeding. In de meeste situaties blijft ons bouwkundig advies binnen 20 arbeidsuren, maar mocht er meer benodigd zijn dan kan dit aangevraagd worden bij het IMG. Kosten voor bouwkundig advies worden alleen vergoed als de adviseur aan de kwaliteitseisen van het IMG voldoet en hier eveneens op is gecontroleerd. Wij voldoen aan deze eisen en staan al op de adviseurslijst.

Waarom kiezen voor Schuurman Advies?

Wij zijn een Gronings bedrijf en kennen onze provincie door en door. Kevin Schuurman is al sinds 2016 actief in het ondersteunen en adviseren van gedupeerden rondom aardbevingsschade. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Veelgestelde vragen

Vanaf welk moment kan ik Schuurman Advies inschakelen?

U kunt Schuurman Advies inschakelen zodra u schade constateert aan uw woning of pand. Of het nu gaat om een eerste inspectie, het opstellen van een adviesrapport of ondersteuning tijdens een contra-expertise: wij staan klaar om u in elke fase van het proces te helpen. Ook als u al in gesprek bent met andere partijen, kunnen wij instappen om u verder te begeleiden.

Wat zijn de kosten die Schuurman Advies in rekening brengt?

In de meeste situaties worden de kosten voor bouwkundig advies volledig vergoed door het IMG. Wij informeren u graag over de specifieke mogelijkheden in uw situatie. Indien er kosten voor uw rekening komen, communiceren wij dit altijd transparant vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat doet een bouwkundig adviseur?

Bij bouwkundig advies wordt de staat van een gebouw beoordeeld, problemen gesignaleerd en praktische oplossingen aangedragen. In onze provincie (Groningen) is bouwkundig advies van cruciaal belang vanwege de aardbevingsproblematiek die wordt veroorzaakt door gaswinning. We staan allemaal voor de uitdaging om de scheuren in muren, verzakkingen en andere constructieve schades te herstellen en/of te versterken. Een bouwkundig adviseur helpt niet alleen bij het in kaart brengen van deze schades, maar biedt ook ondersteuning bij het herstelproces en het verkrijgen van vergoedingen. Met hun expertise dragen zij bij aan het versterken en veilig maken van woningen en panden in het aardbevingsgebied.

Wat is het IMG en wat doen zij?

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) is de organisatie die verantwoordelijk is voor het afhandelen van schadeclaims als gevolg van mijnbouwactiviteiten, zoals aardbevingen door gaswinning. Het IMG beoordeelt schades en verstrekt vergoedingen. Zij spelen een centrale rol in het compensatieproces voor bewoners en bedrijven in Groningen.

Wat is de NCG en wat doen zij?

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) is een overheidsorganisatie die zich richt op de versterking van gebouwen in het aardbevingsgebied. De NCG werkt samen met gemeenten, woningcorporaties en andere betrokken partijen om de veiligheid van bewoners te waarborgen. Hun taken omvatten onder meer het plannen en uitvoeren van versterkingsprojecten, zodat woningen en gebouwen bestand zijn tegen aardbevingen.